Sponsors

Informatie E Teams

Pupillen E.

Veldcompetitie:

• 2 x 20 minuten. Na 10 minuten in beide helften is er een korte time-out. Er is kort   mogelijkheid tot het geven van instructies en mogelijkheid tot wisselen.
  • Na de eerste 20 minuten 5-10 minuten rust. Na rust wordt gewisseld van korf.
  • Paal van 3 meter met kleine mand.
  • Bal nr. 4.
  • Veldafmeting 25 meter bij 15 meter.
  • Korf op 5 meter van de achterlijn.

Zaalcompetitie:

• Veldafmeting: Kijk per sporthal welke lijnen je aanhoudt. Maak het veld zo groot mogelijk (het dichtst bij 25 m. x 15 m.).
  • Korf op 3 tot 5 meter van de achterlijn (afhankelijk van afmeting veld).

Handleiding scheidsrechters regio-korfbal

Regels bij jeugdwedstrijden pupillen E

Graag voor de wedstrijd laten doornemen door de scheidsrechter!

Pup. E

• 4 sec. regeling bij spelhervattingen. Bij de E-pup. mag 6 sec. aangehouden worden.
  • De bal moet binnen 10 seconden overgespeeld worden (NIEUW 2014-2015)
  • Bij spelhervattingen mag de verdediging op een kleine afstand (armlengte) voor de speelster gaan staan met handen langs het lichaam of op afstand gaan staan met handen omhoog.
  • Bij een spelhervatting influiten. Dus na fluiten voor de overtreding nogmaals fluiten dat de bal gegooid kan worden.
  • Zo min mogelijk opgooi ballen geven.
  • Niet te zwaar laten verdedigen , zeker geen handen op of bijna op de bal om het gooien moeilijk te maken.
  • Niet afhouden/zwaar hinderen.
  • Als 2 speelsters denken gelijktijdig de bal te hebben nooit zeggen dat de bal voor partij A is en door laten spelen ook al is duidelijk dat partij A de bal eerder had. Altijd fluiten en een spelhervatting geven. Dit om te voorkomen dat het team dat anders door mag spelen meteen kan doelen zonder dat de verdedigende partij zich eerst weer goed op kan stellen.
  • Voetbal geldt voor op of onder de knie, altijd fluiten.
  • Duiken op de bal mag niet, altijd fluiten.
  • Er worden strafworpen gegeven.
  • Er worden geen vrije worpen gegeven.
  • Snijden: Bij de pupillen E moet gefloten worden na herhaaldelijk snijden van dezelfde speelster. Leg goed uit waarom je fluit en geef een spelhervatting.
  • Scheidsrechter mag niet coachen.
  • Coaches mogen niet in het veld coachen.
  • Na 10 minuten spelen in de eerste en tweede helft is er een korte time-out. Mogelijkheid voor de leiding tot het geven van korte instructies en mogelijkheid tot wisselen (NIEUW 2014-2015).
  • We hebben 3 wisselmomenten per wedstrijd, uitgezonderd blessurewissels. Na 10 minuten spelen in de 1e helft, in de rust, en na 10 minuten spelen in de 2e helft. Aangeven bij de scheidsrechter dat er gewisseld wordt.