10 september 2016 12:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was het dan zover: de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Een andere samenstelling van het team, dus we waren benieuwd hoe we het seizoen zouden gaan starten. Er stond meteen een verre uitwedstrijd op het programma, tegen Altior B1.

Vooraf waren de meiden gewezen op de bekende kruisbal van Altior, maar helaas scoorden zij daar wel het eerste doelpunt uit. Al gauw konden we op gelijke hoogte komen via een strafworp. Aanvallend bleven we de juiste kansen zoeken en creëren en daardoor liepen we uit naar een 3-1 voorsprong. In de eerste helft werd er nog 3x gescoord, wat de ruststand op 5-2 zette.

In de rust werden de meiden weer op scherp gesteld om goede kansen te blijven creëren, maar ook af te ronden. Dit wierp direct zijn vruchten af, want in de eerste aanval scoorden we uit een mooie omdraaibal: 6-2. Hiermee was het verschil gemaakt. Door het warme weer werd het tempo aan beide kanten lager en ontbrak bij ons soms de scherpte in de afronding. Uiteindelijk zijn we uitgelopen naar een 10-3 eindstand.

De eerste competitiewedstrijd hebben we om kunnen zetten in een mooie, verdiende overwinning. Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd tegen Rosolo, dan zullen we zien hoe we er voor staan. We hopen in ieder geval op veel supporters!