Scheidsrechter

Rian Alders

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 8 oktober stond de wedstrijd tussen De Peelkorf B2 en SVOC'01 B1 gepland. In de voorbespreking werd vooral gezegd dat de meiden scherp moesten gaan starten. Gezien de uitslagen van SVOC'01 zou de tegenstand best groot zijn. Maar we moesten vertrouwen hebben in eigen kunnen en alles op alles zetten om deze pot te winnen.

De eerste helft opende SVOC'01 de score met een doorloopbal. Gelukkig wisten we binnen een paar minuten met een afstandsschot ook te scoren. 1-1 was de stand. Nog voor rust wist SVOC'01 op een 1-2 voorsprong te komen door het benutten van een kleine kans. De aanvallen van De Peelkorf waren goed, maar helaas wisten we niet meer te scoren voor de rust. Het leek de eerste helft of de meiden er geen vertrouwen meer in hadden. Dit kwam ook tot uiting in het spel.

In de rust werd er een peptalk gegeven. De meiden moesten vertrouwen houden en ze moesten gaan geloven in eigen kunnen. We waren echt niet slechter dat SVOC'01, maar we moesten onze kansen gaan benutten. De meiden wilden heel erg op zoek gaan naar een doelpunt en daardoor werd het allemaal te geforceerd. De meiden gingen met goede moed het veld weer in en de strijdlust was gelukkig weer daar.

De tweede helft begon... Na een paar mooie aanvallen werd het spel eindelijk beloond met een mooi afstandsschot. We stonden weer gelijk, 2-2! Nu was het zaak om goed te blijven verdedigen en onze aanvallen te belonen met een doelpunt. Na een paar minuten kwam daar een mooie treffer van de zijde van Peelkorf. En nog een! Ineens stonden we door het goede spel met 4-2 voor. Door de goede aanvallen en het geduldig spel werden er nog 2 doelpunten gemaakt. De eindstand was dan ook 6-2! Wederom heeft de B2 het voor elkaar te krijgen de tegenstander niet meer te laten scoren in de tweede helft (al 3 wedstrijden achter elkaar!). Dit laat zien dat de meiden gefocust zijn om te winnen en dit ook om kunnen zetten in hun spel. Er heerste dan ook opluchting en blijdschap toen de wedstrijd voorbij was. Het was een mooie wedstrijd waar, vooral in de tweede helft, een team stond te spelen in plaats van individuen. Top gedaan meiden!

Volgende week staat DES B1 op de planning. Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden die allebei heel erg belangrijk zijn. Op dit moment staat de B2 gedeelde 1e samen met Melderslo. De allerlaatste wedstrijd is tegen Melderslo. Dat maakt dat de meiden de volgende wedstrijd ook heel graag willen winnen.