Datum

15 oktober 2016 9:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond er een hele belangrijke en moeilijke wedstrijd op de planning. Gezien de stand, zou het vandaag niet makkelijk voor ons worden. Wij stonden maar 2 punten boven DES B1, dus we moesten echt alles op alles zetten om de punten te pakken.

Helaas liet het weer ons een beetje in de steek. Het heeft de hele tijd wat geregend, waardoor het veld en de bal heel erg glad waren. Maar voor de wedstrijd werd er duidelijk gemaakt aan de meiden dat we er 100% voor moesten gaan, anders zou het nog wel eens lastig kunnen worden. De wedstrijd werd geopend door De Peelkorf met een mooie doorloopbal. Helaas wist DES de stand gelijk te trekken met een afstandsschot. Het vak wat nu in de aanval kwam had heel veel moeite om iets op te zetten, waardoor we soms te snel de bal weer kwijt waren. Een paar seconden voor rust kwam dan ook een verdiend doelpunt aan onze kant. Met een 1-2 voorsprong konden we de rust in gaan.

In de rust werd gezegd dat de meiden verdedigend zo door moesten gaan. Dit ging namelijk heel erg goed. Doordat wij hele goed druk konden zetten op de bal en op de tegenstander, konden we heel veel ballen onderscheppen. Dit moest de tweede helft ook zo goed doorgaan. Aanvallend moesten we meer de dieptes gaan benutten, zodat er in de vrije ruimtes de kansen werden gecreëerd. Er werd nog eens een goede peptalk gegeven en de meiden gingen vol vertrouwen de wedstrijd weer in.

Zo gezegd, zo gedaan. De eerste aanval na de rust werd meteen mooi beloond met een afstandsschot. We stonden met twee doelpunten verschil voor. We hadden nu wat ademruimte gerkegen. Maar dit was niet voor lang. Als snel werd er aan de andere kant door een kleine kans de 2-3 gescoord. We moesten zorgen dat we voor bleven staan. Hierna wisten we maar liefst 3 afstandsschoten raak te schieten. We kwamen hierdoor op een fijne stand van 2-6 met nog 11 minuten te spelen. Dit zouden we toch niet meer weg moeten geven? Maar DES had er nog veel zin en vertrouwen in. Zij scoorden 3 doelpunten achter elkaar en de stand kwam op 5-6. Het werd nog heel spannend! Met nog 5 minuten op de klok waren er veel zenuwen. Er was dan ook een grote opluchting toen de scheids affloot. Wij hebben door strijdlust te tonen gewonnen met 5-6!

Dat betekent dat wij volgende week onze kampioenswedstrijd spelen tegen Melderslo. Als Melderslo vandaag ook weet te winnen staan we samen op de eerste plaats. Daardoor wordt het volgende week een echte kampioenswedstrijd. Maar de meiden zijn er op gebrand om te winnen!

We hopen jullie volgende week te zien om ons aan te moedigen. We zouden het in ieder geval heel erg op prijs stellen. Niets is mooier om met veel publiek een wedstrijd in te gaan. Wie weet tot volgende week!

UPDATE: Melderslo heeft verloren. Dat betekent dat de nummers 2 (Melderslo en Oranje Wit) op 2 punten achter ons staan.