Scheidsrechter

Kelly Marcellis

Accommodatie

Onbekend

Na vorige week gewonnen te hebben van DES B1, mochten we vandaag onze kampioenswedstrijd spelen. We moesten tegen Melderso die twee punten onder ons staan. Het beloofde dus een echte kampioenswedstrijd te worden. We moesten winnen of gelijk spelen wilden we het kampioenschap binnen slepen. Bij verlies zou onze directe tegenstander Melderslo met de punten en het kampioenschap naar huis gaan.

In de voorbespreking werd gezegd dat we er voor de volle 100% voor moesten gaan. Melderslo was gebrand om te winnen en wij ook, dus we moesten er nog een extra schepje bovenop doen. Verdedigend moesten we het net zo goed doen als de afgelopen weken. Goede druk zetten en de focus blijven houden is heel belangrijk bij zo'n wedstrijd. In de aanval moesten we blijven bewegen en de goede kansen pakken. Ook moesten we de duels en de strijd aan durven gaan. Wat was het stil tijdens de voorbespreking... Was iedereen zenuwachtig?

De wedstrijd begon. In het begin leek het erop of Melderslo de touwtjes in handen nam. Ze creëerden mooie aanvallen na mooie aanvallen, maar ze wisten uit de goede kansen niet te scoren. Aanvallend ging het bij ons steeds beter. Het gaatje werd het eerst aan de kant van De Peelkorf gevonden door een mooi afstandsschot. Het vertrouwen begon te groeien. Na nog een mooie afstandsschot stond de stand in het voordeel van ons, 2-0. Door een mooi vrijgespeelde doorloopbal stonden we ineens met 3-0 voor. Nu konden we weer een beetje adem halen. Helaas wist Melderslo ook het gaatje te vinden met een afstandsschot. De stand was 3-1. Na van vakken te hebben gewisseld wist De Peelkorf de 4-1 te scoren. Dit was een heel mooi en zeker een verdiend doelpunt vanuit het verleggen van het spel. Melderslo liet het er nog niet bij zitten. Zij zetten de laatste eindspurt nog in voor de rust. Zij wisten met een doorloopbal en een kleine kans bijna de stand gelijk te trekken, maar niet helemaal. We gingen dan ook met een kleine voorsprong (4-3) de rust in.

In de rust werd gezegd dat we verdedigend redelijk sterk stonden. Maar het was belangrijk om de hele tweede helft nog ons koppie erbij te houden. Ook al stonden we voor, we moesten nog steeds alles geven om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Aanvallend was het van belang om toch de beweging te blijven houden. Melderslo wilden heel graag te bal hebben en stapten dan ook geregeld in om de bal te onderscheppen. Hier moesten wij goed gebruik van maken door zonder bal te bewegen en te dreigen met gooien. Het belangrijskte was dat we vertrouwen moesten hebben. Ook moesten we doorgaan met de goede strijd die we de eerste helft hadden geleverd.

De tweede helft begon. Helaas niet zo goed voor ons. Melderslo wist de gelijkmaker te scoren (4-4). Melderslo kreeg beetje bij beetje meer vertrouwen. Dit ging ons toch niet gebeuren?! Nee natuurlijk niet! Na een mooi afstandsschot en een doorloopbal kwam de stand op 6-4. Toch wist Melderslo de 6-5 te scoren met een doorloopbal. Door twee doelpunten te scoren kwamen we met een comfortabele 8-5 voor te staan. Maar de wedstrijd was zeker niet gespeeld! Dit werd ook tegen de dames gezegd. Melderslo had al immers eerder bewezen om op gelijke hoogte te kunnen komen en dit waren ze wederom van plan. Door een afstandsschot en een uitwijkbal aan de kant van Melderslo kwam de stand op 8-7. Het werd de laatste minuten erg spannend! Gelukkig wist De Peelkorf nog een kleine kans te benutten. 9-7 was de stand. We moesten nog maar een paar minuten spelen. Dit gingen we toch niet meer uit handen geven? Er werden door de zenuwen veel verkeerde ballen gespeeld aan de kant van Peelkorf. Maar gelukkig wist Melderslo dit niet af te straffen. De laatste paar seconden... Nu wisten we het zeker! Onze inzet zou beloond worden met een kampioenschap! Eindelijk klonk daar het verlossende fluitje van scheidsrechter Kelly Marcellis. YES! We hadden het kampioenschap binnen.

Na 7 wedstrijden te hebben gespeeld stonden we op een mooi aantal van 13 punten. We hebben deze eerste helft niets verloren. Tijdens deze eerste helft hebben we een paar mooie wedstrijden neergezet!

Na een kleine receptie op het veld konden de kurken van de flessen geknald worden! Daarna werd nog even in de douche en de kantine het kampioenschap gevierd.