Datum

18 september 2016 11:00

Accommodatie

Onbekend

De eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. De thuiswedstrijd was gewonnen en dus met een goede inzet en motivatie door naar hopelijk een tweede zege. De oefenwedstrijd tegen de Horst voor het begin van het seizoen was gewonnen en daarom hadden we er vertrouwen in dat dit opnieuw zou moeten lukken. Beide teams startten sterk verdedigend, waardoor pas na 13 minuten het eerste doelpunt viel. 0-1 voor ons. Verdedigend stond het aan onze kant zeer goed en stabiel, alleen aanvallend wilde de scores niet komen. Helaas ging Iris Swinkels door haar enkel, waardoor ze niet verder kon en Trudy werd gewisseld. Richting het einde van de eerste helft in de 28e minuut werd er pas een tegendoelpunt gescoord. Door de wissel van vakken kwam er een opening in de wedstrijd, waardoor er tot aan de rust nog drie keer snel achter elkaar werd gescoord. De stand in de rust was hierdoor 3-2 in het voordeel van de Horst. In de rust werd er gefocust op de aanval en daarmee lieten we gelijk na de rust zien dat we dit konden oppakken. Ook een wissel van de jeugdspeelster Gesanne droeg hieraan bij. Het was namelijk in de eerste minuut van de tweede helft weer gelijk 3-3. Hierna kwam meteen het tegen antwoord en stond het na tien minuten opeens 6-3 voor de Horst. In de laatste tien minuten viel Trudy ook nog uit met een blessure, waardoor we geen wissels meer hadden. Er is toen besloten door beide teams dat Vera terug gewisseld mocht worden. Hierdoor kon de wedstrijd doorgaan met een compleet team. We gaven de moed niet op en daardoor scoorden wij nog twee keer. Helaas was dit niet genoeg, want in de allerlaatste minuten scoorden zijn nog en daardoor was de eindstand 7-5. De conclusie van deze wedstrijd is dat we verdedigend sterk stonden, maar aanvallend niet echt uit de verf kwamen. Vooral was het een mentale strijd, doordat sommige dames een hele wedstrijd verdedigd hebben en anderen een hele wedstrijd aangevallen hebben. Dit is toch een compliment waard en zeker mee te nemen naar komende wedstrijden.