Afgelopen zaterdag beloonde De Peelkorf A2 zichzelf eindelijk met de punten!
Na vele onnodige verloren wedstrijden werd er afgelopen zaterdag wél gewonnen.

Klick’15 A1 - De Peelkorf A2      7 -8

Na een goeie week trainen waren we het er allemaal over eens, het moest een keer gebeuren!
Zeker na de onvoorstelbaar verloren wedstrijd op (toentertijd) koploper Heumen A1 een week eerder, daar waar we een 6-1 voorsprong weggaven en uiteindelijk de wedstrijd verloren met 9-10..

Dat moest deze week anders, zeker tegen Kick’15, daar zijn we zeker niet kansloos tegen.
De eerste wedstrijd in De Weert werd nipt verloren met 9-10..

Dus afgelopen zaterdag, 9:00 vertrekken, iedereen  aardig fris en fruitig! We vertrokken met aardig grote groep, binnen de A2 heerst een blessureplaag, slechts 5 van 11 waren fit voor 60 minuten, een twijfelgeval, eentje die later kwam en 4 niet-inzetbare dames..
Gelukkig hoefde de B2 zelf pas later in de middag dus konden er 3 speelsters in de ochtend al met ons mee.

De wedstrijd begon alles behalve best, na een goede voorbespreking begon het inspelen allemaal wat tam en kwam het wat laat op gang. Zo gingen we ook de wedstrijd in, en daar schrokken we wel een beetje van. Na 20 seconden hadden we al de eerste stip tegen: 1-0.
Enkele minuten later stonden we d.m.v. 2 afstandsschoten met 3-0 achter.

En toen werden de dames langzaamaan wakker! Daar was de 3-1 door een wegtrek van Joyce die op tijd gezien en aangespeeld werd door Moniek.
Toen was daar toch weer Klick’15: 4-1, het gat was weer 3, en dit wouden we nog voor de rust dichten.
En dat lukte! D.m.v. een afstandsschot van Roos en 2 kleine kansen van Moniek gingen we met 4-4 de rust in.

Tweede helft was het zaak dat we het heft in eigen handen gingen nemen, en in ieder geval niet meer op achterstand kwamen! We kwamen dan ook op 4-5 voor door een afstandsschot van Manon.
Klick’15 maakte op hun beurt weer gelijk, ook door een afstandsschot: 5-5.
Na lange aanvallen over en weer verstreek de tijd. En toen kregen we een strafworp mee. Beheerst legt Joyce deze erin en we staan weer voor 5-6. Heel lang konden we van deze voorsprong niet genieten want het ging zo gelijk op dat Klick’15 alweer een doorloop aan de andere kant erin legde: 6-6.

Met minder als 10 minuten op de klok namen we weer een voorsprong, een afstandsschot én een doorloopbal van Rowan veranderde de stand in 6-8. Dit gingen we toch niet meer weggeven?
Even leek het erop toen Klick’15 het nog spannend maakte tot een : 7-8. Maar door uitstekend fel uitverdedigen aan onze kant werd de tijd voor Klick’15 steeds krapper, de minuten streken voorbij en de bal kwam niet op tijd genoeg aan de andere kant. Het eindsignaal klonk en de wave op de tribune werd voor de 9e keer ingezet! Ja, de ouders waren positief actief aanwezig deze wedstrijd, en dat deed de dames goed!

Iedereen binnen en buiten het veld voelde het, intense vreugde, dat was het zeker.